Speckle Park stier Edward blijft veehouders overtuigen

Afgelopen week was een mooie indexdraai voor de SIG Line stieren. Stieren die we met veel vertrouwen hebben ingezet laten steeds een kleine plus in de cijfers zien. Zoals iedereen weet is het ontzettend moeilijk om geregistreerde geboortes te krijgen. Echter zien we toch, met kleine toenames in het aantal geregistreerde kalveren, dat de stieren steeds verder stijgen. Dit geeft aan dat ze grote sprongen maken. Echter moeten we met sommige stieren iets meer geduld hebben.

We beginnen met de TOP bevruchter Edward (+5). De praktijk laat zien dat hij echt wat kan qua bevruchting en geboortegemak. Op Belgisch Blauwe basis scoort hij nu maar liefst 149 geboortegemak. De kalveren worden vlot geboren en geven een meerprijs t.o.v. bijvoorbeeld Black Angus.

Nieuw bij SIG Line is de Speckle Park stier Harper. Deze witte stier zal iets lichtere (kleur) kalveren geven dan Edward. Voor geboortegemak schelen ze niet veel. Harper is vanaf nu vrij beschikbaar.

Bij Black Angus laat Nicky een kleine stijging zien in geboortegemak van 75 naar 78 op ZB basis. Nicky is een betrouwbare stier die ondertussen vele kalveren heeft gebracht. Gebruik Nicky voor de koeien.

De eerste kalveren van Sig Line Philip worden nu geboren. Echter was dit te laat voor de indexdraai. De kalveren zijn aanmerkelijk lichter dan Nicky. Daarom krijgt Philip ook de stempel om eventueel te gebruiken op pinken.

Verder is het SIG Line aanbod uitgebreid met 2 soorten Meng sperma; Black Angus en Belgisch Blauw

Belgisch Blauw: Triple Blue 1
Haubert de fond de bois (782472) , An de Beauffaux (781131), Affute de Thiboumont (781757).
Ik zou dit omschrijven als normale geboorten
Black Angus: Triple Angus 2
Lisduff Leonardo (780807), Kilmanacann Philipp (782473) en Keirsbeath Karma (783604).
Geschikt voor zowel koeien als pinken.

Gebruik meng sperma voor optimale bevruchtingsresultaten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *