Nieuwe indexcijfers online

Haubert

Veehouders dolenthousiast over de Edward kalveren.

Inmiddels worden er volop kalveren geboren van top bevruchter Edward. Afgelopen draai verdubbelde Edward het aantal kalveren in de index voor geboortegemak. Veehouders roemen Edward om zijn goede bevruchting, mooie aftekeningen en de goede conditie van de kalveren. Edward wordt veel gebruikt om “probleem” koeien drachtig te maken. Edward scoort voor geboortegemak 95 op zwartbont basis en 151 op Belgische blauwe basis.

Edward kalf

Belgisch Blauw

Sig Line Thibo en Beau (RF) stijgen mooi door voor geboortegemak. Elke draai snoepen ze er een paar puntjes bij.  Sig Line Thibo steeg 2 punten voor geboortegemak en Beau 1 punt. Goed om te zien is dat de draagtijd ook steeds korter wordt. Voor draagtijd scoort Thibo nu 92 en Beau 96. De kalveren van Thibo en Beau worden vlot geboren. Veel veehouders roemen de drink lust van de Thibo kalveren. Deze groeien er heel mooi in.

Thibo kalf


Van Sig Line Bistro worden nu de eerste kalveren vlot geboren. Helaas was dit te laat voor de fokwaardeschatting. Daarom blijft hij deze draai nog actiestier €8,-

Sigline Maldini en Sigline Haubert blijven actiestier. Deze worden nu al een tijdje in NL ingezet. In Ierland zijn hier inmiddels al kalveren van geboren. Met de volgende draai komen er weer nieuwe actiestieren.

Black Angus
Nicky
verkort zijn draagtijd met 1 punt. Kalveren van Nicky worden vlot geboren. Nicky wordt ook veel op pinken gebruikt. Hier en daar kan Nicky daar een zwaarder kalf geven.
Sig Line Philip blijft een zeer goed bevruchter. Hij scoort 1% lichtere geboorten dan Nicky op basis van Ierse kalveren. Aankomende maanden verwachten we de eerste kalveren hiervan in Nederland.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *